Tort cu iaurt si jeleu de portocale

de Dea_Dea in Torturi, 27 Mar 2014 | 6057 vizualizari

 

Pfff m-a rugat cineva sa ii fac un tort fara ciocolata si fara frisca! Iata ce a iesit!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt Dr.Oetker
  • CREMA:
  • 500 ml iaurt
  • 500 ml smantana
  • 10 linguri zahar
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 2 cutii de cocktail de fructe scurse
  • 2 plicuri gelatina Dr.Oetker
  • SIROP:
  • Siropul de la fructe
  • JELEU
  • 500 ml suc de portocale (poate fi si cumparat)
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri amidon Gustin Dr.Oetker
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si jeleu de portocale:

Blat: Ouale se bat spuma cu praful de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, apoi se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava unsa(26 cm ) , se da la cuptor la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit.

Crema: Se amesteca iaurtul cu zaharul si esenta de vanilie, se adauga smantana si fructele scurse. Intre timp hidratam gelatina cu 6 linguri de apa , o lasam 5 min , apoi o dizolvam la microunde sau pe baie de abur.O adaugam in compozitia cu fructe si omogenizam. ATENTIE!! Crema se face in momentul asamblarii pentru ca se intareste.

Asamblare: Se taie blatul in doua si se insiropeaza. Se pune o parte de blat , jumatate de crema, blat si iarasi crema si se da la frigider 1 hr. Acum se face jeleul.

Jeleu: 400 ml suc de portocale cu zaharu se pun la fiert. Amidonul se dizolva in sucul ramas, Cand sucul de pe foc incepe sa clocoteasca, adaugam amidonul, amestecand continuu. Se pune la racit , cat sa devina caldut  si se pune peste crema , se da iarasi la frigider.

Cand se scoate se pun piscoturi de jur imprejur. 

TIPS-URI

1

Crema se poate face si cu frisca , in loc de smantana, se pune frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu vin rosu si crema de capsune